Ruduo Oxfordshire

Medžiai mums tuoj parodys, kaip lengvai turėtume paleisti tai, kas mums nebereikalinga. Vien tik tam, kad pavasarį vėl pražystų ir pradėtų naują ciklą. 
Mes šiandien turėjom nueiti 13.5 km maršrutą, bet tiek kartų pasiklydom, kad tikriausiai nuėjom kokį 20 km besisukiodami ratais.
Savo pasivaikščiojimą pradėjome perėję tiltą, nuo kurio matėsi sekmadieniaujantys apylinkių gyventojai. Kas plaukiojo laiveliais, kas baidarėmis, kas žvejojo, kas vaikėsi šunis… Kaimo atmosfera ir užsiemimai taip skiriasi nuo miesto. Tikriausiai pusė mano Londono pažįstamų šiuo metu apsipirkinėjo, buvo užstrigę kamštyje ar pietavo kokiame nors a la trendy restorane. Kaime tuo tarpu gyvenimas atrodė kur kas lėtesnis, laikas tarsi sustojo. Žingsniavome pro mažus raudonų plytų namelius su išpuoselėtais sodais, kuriuose buvo tiek detalių, kad norėdavosi sustoti ir apžiūrėti kiekvieną žiedelį. Vėliau pasiekėm mišką ant aukšto upės skardžio. Lapai dar tik pradėję geltonuoti mirguliavo saulėje. Užkopėme ant kalvos trumpai pertraukėlei ir džiaugėmės panorama.  Tolumoje per kalvas vingiavo upė. Atsikvėpę leidomės žemyn, vėl per mišką, per laukus, per kitą miestelį su išpuoselėtais sodais. Kelis kartus pasiklydome. Viena iš jų bandėme surasti kelią įkyriai mūkiant karvėms už tvoros, kas tikrai nepadėjo susikaupti. Vėliau buvom aploti šunų. Laimei radom kelią ten kur reikėjo. 
Grįžau be gall laminga ir atsigavus, su lengvu nuovargiu, kuris tik reiškė, kad diena praėjo smagiai. 
Jei kas norėtumėt pakartoti mūsų maršrutą, tai jis yra čia. Ir apskritai, Walking Club yra puikus puslapis vaikščiotojams - gamtos mėgėjams. 

Comments

POPULIARIAUSI