Kuba: Tabako laukai ir pasijodinėjimas arkliais

Viena pagrindinių pramogų Vinales slėnyje – pasijodinėjimas arkliais. Mūsų kelionės draugas Luisas jau iš anksto panikavo ir einant pro laidojimo namus aiškino, kaip ne už ilgo ir jis čia atsidursiąs. Be to paprašė lėčiausio ir flegmiškiausio arklio, tokį ir gavo. Aš, kadangi atrodžiau labai entuziastinga, gavau arklį patrakėlį, kuris nieko nelaukęs iš kart ėmė risnoti per laukus sukeldamas vos nesukeldamas man širdies smūgio. Tik po kiek laiko įpratau ant to arklio sėdėti ir savarankiškai joti. Luisas tuo tarpu nutarė su savo lėtapėdžiu lenktyniauti ir visokiais būdais jį ragino. Deja, arklys atsidūręs lyderio pozicijoje sustodavo arba imdavo vos vilktis. Taip užblokuodamas kelią visiems energingiesiems arkliams. Mano arklys žirgliojo dideliu tempu ir neraginamas. Vos pajėgiau jį stabdyti. 
Slėniuose žmonės augino tabaką ir kitus pasėlius, kurios apdirba senoviniais tradiciniais metodais. Teigiama, jog šioje vietovėje išauginamas geriausias pasaulyje tabakas, dėka derlingo raudonos spalvos dirvožemio ir unikalaus mikroklimato. Be to, sakoma, jog Vinales nacionalinis parkas yra mėgstamiausia Fidelio Kastro vietovė Kuboje ir buvo įtrauktas į Unesco paveldą. 
Slėnį supa Sierra de los Organos kalnai, kuriuose gausu olų, urvų, karstinių įgriuvų. Daug pavienių kalvų, vadinamų mogotais. Vieną jų ir aplankėme. Nepasakyčiau, kad itin sužavėjo savo didingumu, bet tai buvo dalis pasijodinėjimo turo.
Kitas lankomas objektas žinoma buvo tabako gamintojo namelis, kur dėdulė rodė, kaip sukami cigarai ir leido juos išbadyti. 
Taip, žinau mano skrybėlė negalėtų būti labiau Kubietiška. 

2011 metai (netikėtai atrastas įrašas archyve). 

Comments

POPULIARIAUSI